Комітет Європейського парламенту з громадянських свобод підтримав поправки до угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС. За даними прес-служби Європейського парламенту, за таке рішення було віддано 39 голосів, проти - 3, утрималися - 6, повідомляє Департамент інформації і комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Зміни покликані полегшити видачу короткострокових віз. Доповнена угода спрощує вимоги до документів для більш широкої категорії заявників, у тому числі представників організацій громадянського суспільства, журналістів, осіб, що беруть участь в міжнародних виставках, конференціях і семінарах», - йдеться в повідомленні.

Також передбачено скасування консульського збору в розмірі 70 євро для зазначених категорій осіб. Крім цього, уточнюються положення, що стосуються тривалості багаторазових віз.

«Громадяни, у яких будуть біометричні паспорти, матимуть переваги», - підкреслили в Європарламенті.

Для укладення угоди необхідна згода Європейського парламенту. Рішення може бути ухвалене в березні або квітні. Угода набуде чинності в перший день другого місяця після того, як останній учасник ратифікує її і повідомить про це іншій стороні.

Варто зазначити, що за період 2009-2011 рр.. кількість віз, виданих українцям для поїздок у ЄС, зросла на 33,8%. Значна частина з них - багаторазові візи.

Нагадаємо, глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський сподівається на ухвалення Верховною Радою законопроектів, які необхідні для подальшої лібералізації візового режиму з Європейським Союзом до саміту «Україна - ЄС», запланованого на 25 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309