Другий президент України Леонід Кучма переконаний, що розпуску Верховної Ради України не буде. Таку думку він висловив сьогодні журналістам у Харкові.

«Я в це не вірю, я маю на увазі розпуск парламенту», - сказав Кучма.

Він зазначив, що перевибори у Верховну Раду в першу чергу не підтримають депутати-мажоритарники, а також фракція Комуністичної партії України.

«Вибори, особливо для мажоритарників, - це великі гроші, тому там жоден мажоритарник не підтримає. Потім, не підтримає комуністична фракція, тому що жодної немає людини, яка пройшла там по мажоритарці», - сказав Кучма, передає «УНІАН».

Він висловив переконання, що свою думку щодо парламентської кризи має висловити Президент України Віктор Янукович.

Кучма також зазначив, що повернення до мажоритарної виборчої системи - це регресивний крок.

«Повернення до простої мажоритарки - це крок назад. До минулого, а не в майбутнє. Я думаю, на нас у Європі будуть дивитися, як на дикунів», - сказав Кучма.

Екс-президент висловився на підтримку впровадження пропорційної системи з відкритими списками. «Це є у всьому світі», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що 5 лютого є початком 30-денного терміну, після закінчення якого Президент Віктор Янукович зможе скористатися правом розпуску Ради і призначити позачергові вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228