Україна і надалі рухатиметься в напрямку інтеграції в Європейський Союз. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час зустрічі з журналістами після закінчення переговорів з президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським і президентом Словацької Республіки Іваном Гашпаровичем у м.Вісла (Польща), повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

«Незважаючи на складнощі, які є на шляху європейської інтеграції, Україна була, є і залишається прихильником цього руху, і ми будемо йти цим шляхом», - підкреслив Янукович.

Президент підтвердив готовність України продовжити впровадження реформ у всіх сферах її життєдіяльності та плану заходів, запропонованого Європейською комісією до листопада 2013 року. «Ми вважаємо, що це перш за все піде на користь Україні. Це ті реформи, які наближають нас до юридично-правових, демократичних, економічних і технічних стандартів», - зазначив він.

Янукович назвав розбіжності між Україною та Європейським Союзом «цілком природними, адже наша держава проходить непростий шлях, як і кожна країна, яка йшла по шляху європейської інтеграції».

Як раніше повідомляв ForUm, президент Польщі Броніслав Коморовський підкреслив необхідність виконання українською владою вимог Європейського Союзу, необхідних для євроінтеграції України.

Президент Словаччини Іван Гашпарович відмічає необхідність підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у поточному році.

Саміт Україна - ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223