Прем'єр-міністр України Микола Азаров побоюється, що розроблені Кабінетом Міністрів законопроекти «застрягнуть» у Верховній Раді через блокування її роботи опозицією. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Приймемо ми сьогодні ці рішення (законопроекти, що стосуються соціального захисту населення. - Ред.), направимо їх до Верховної Ради України і що? Мільйони наших людей, яким адресовані ці рішення, хай чекають, поки опозиція почне працювати конструктивно?», - поставив риторичне запитання Азаров.

При цьому він зазначив, що так не поводиться жодна європейська парламентська опозиція.

«Нехай чекають ремонти доріг, на які потрібно виділяти додаткові кошти, хай чекають хворі в лікарнях, яким потрібні кошти для лікування, хай чекають інженери, вчені, яким потрібно надати держпідтримку для нарощування виробництва. І це в той час, коли інші держави кожен день і кожну можливість використовують, щоб захистити свої народи від кризи», - зазначив прем'єр.


«Блокування роботи Верховної Ради - це блокування розвитку України. Відповідальність за це лежить на опозиції», - підсумував Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара закликав опозиційних депутатів розблокувати роботу Верховної Ради, щоб уникнути негативної оцінки з боку Європейського Союзу напередодні саміту Україна-ЄС.

Тетяна Григор'єва,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260