Перехід на «літній» час Україні не потрібен. Про це в коментарі кореспондентові ForUm'у заявив екс-міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко

«Справа в тому, що переведення на годину вперед або назад впливає на здоров'я людини, і це може негативно позначитися на імунних реакціях, призвести до якихось загострень хронічних захворювань або викликати інші нехороші наслідки для здоров'я. Моя позиція - щоб у нас був постійний час взимку, навесні, влітку і восени», - зазначив він.

Народний депутат України VI скликання (КПУ), екс-міністр охорони здоров'я Юрій Гайдаєв також упевнений, що переводити стрілки годинника недоцільно.

«Існує таке поняття, як біологічний час. Якщо час змінюється раз на півроку, то людина звикає. Але природно, що зрушення цього часу в більш ранню сторону - стрес для організму», - заявив він.

Медик нагадав, що Академія медичних наук проводила дослідження і зробила висновок, що зміна часу не чинить якогось згубного впливу на організм. «Але, з іншого боку ми знаємо, що тварини на такі зміни реагують досить чітко. Я не думаю, що це питання зараз дуже актуальне для України. Однак, як на мене, змінювати час недоцільно, це стрес для організму, особливо для дитячого», - підсумував екс-міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує відмовитися від переведення годинників на «літній» і «зимовий» час.

У Росії перехід з літнього на зимовий час був скасований у 2011 році.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261