Кабінет Міністрів має намір відновити спілкування преси з міністрами по завершенню засідань уряду. Про це 18 лютого під час 13-го засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє у рамках «Відкритої розмови», заявив директор Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів Сергій Нагорянський, повідомляє прес-служба Президента.

Нагорянський подякував учасникам Міжвідомчої робочої групи за їхню зустріч з представниками Департаменту комунікацій та інформації КМУ, яка відбулася 28 січня за ініціативи «Відкритої розмови».

На цій зустрічі представники ЗМІ та професійних об'єднань виступили проти встановлення у Кабінеті Міністрів «чорної стрічки», яка унеможливлює вільний доступ журналістів до міністрів і оперативне отримання коментарів на засіданнях уряду.

«Залишаться ті «чорні стрічки» чи ні? Я думаю, що ми від них повинні позбавитися. Загалом, йшлося не про стрічки, а про впорядкування нашої роботи. Я доповів прем'єр-міністру України про висновки і вимоги. Ми запропонували провести зустріч разом з прес-секретарями, міністрами, їхніми заступниками, які займаються інформаційною діяльністю. Така зустріч під головуванням прем'єр-міністра України запланована на п'ятницю», - повідомив Нагорянський.

Він додав, що у проекті рішення за підсумками цієї наради запропоновано відновити спілкування преси з міністрами по завершенню засідань Кабінету Міністрів. Директор Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату КМУ запросив представників журналістських організацій на окрему розмову, яка відбудеться за підсумками наради в уряді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196