Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) ніколи не підтримає ідею про організацію чемпіонату СНД. Про це заявив президент ФІФА Йозеф Блаттер, коментуючи засідання оргкомітету Об'єднаного чемпіонату України і Росії, яке відбулося напередодні.

«Створення чемпіонату СНД суперечить принципам ФІФА, тому ФІФА ніколи не підтримає таку ідею. Клуби повинні організовувати клубні змагання, але у рамках національних чемпіонатів. Важливо підтримати національні ліги», - зазначив він.

За словами Блаттера, «така політика і всієї футбольної сім'ї». «Ми ніколи не переглянемо межі національних чемпіонатів. В Європі тільки Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) має право, відповідно до свого статуту, організовувати транскордонні клубні змагання, такі, як Ліга чемпіонів. Те ж саме відноситься і до інших конфедерацій, таких, як розіграш Кубка Лібертадорес, який організовується Південноамериканською конфедерацією футболу (КОНМЕБОЛ)», - сказав Блаттер. «ФІФА ніколи не дасть дозвіл такому проекту», - підкреслив він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Раніше в УЄФА визнали, що поки не отримували ніякої конкретної пропозиції про організацію чемпіонату СНД, але у теорії можуть вивчити це питання за умови, що всі асоціації будуть згодні з цією пропозицією.

Нагадаємо, 18 лютого у Москві відбулася нарада оргкомітету з підготовки об'єднаного чемпіонату України і Росії з футболу, на якій оголосили, що бюджет турніру складе $1 млрд.

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков проти ідеї проведення об'єднаного чемпіонату СНД з футболу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187