Міністр закордонних справ України Леонід Кожара закликав опозиційних депутатів розблокувати роботу Верховної Ради, щоб уникнути негативної оцінки з боку Європейського Союзу напередодні саміту Україна-ЄС.

«Блокування роботи Верховної Ради, як мені здається, матиме досить негативні наслідки, у тому числі у контексті саміту Україна - Європейський Союз, який відбудеться буквально через тиждень», - сказав глава МЗС в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що на саміті планується обговорення питань виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму, і бездіяльність Верховної Ради у цьому контексті, на думку міністра, «може негативно позначитися, принаймні, на висновках Європейського Союзу».

«Я як представник уряду не можу коментувати дії Верховної Ради, але я хотів би закликати парламент сьогодні активно розблокувати роботу парламенту і розпочати ухвалення тих законів, які необхідні для введення безвізового режиму для України з Європейським Союзом ... Активно - більше стосується не питань розблокування, а питань роботи Верховної Ради», - пояснив Кожара.

Він також висловив думку, що ті політичні сили, які в даний час блокують Верховну Раду, «блокують також і європейську інтеграцію України».

Нагадаємо, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що 5 лютого є початком 30-денного терміну, після закінчення якого Президент Віктор Янукович зможе скористатися правом розпуску Ради і призначити позачергові вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269