У Джанкойському районі Криму за фактом вандалізму відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в АР Крим, 13 лютого у міліцію надійшла інформація від жителя району про те, що він виявив відсутність трьох надмогильних мармурових пам'ятників на кладовищі у с.Кондратьєвому.

У ході перевірки з'ясувалося, що пам'ятники з могил були викрадені у період з листопада 2012 року по лютий 2013-го.

«За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.297 Кримінального кодексу України - наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого з корисливих мотивів», - зазначила прес-офіцер Джанкойського міського відділу міліції Тетяна Булигіна.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

У даний час встановлюються особи, причетні до скоєння злочину, співробітники міліції проводять всі необхідні слідчі дії.

Як повідомляв ForUm, у квітні 2012 року двоє жителів Сімферополя і житель с.Затишного осквернили пам'ятник історії місцевого значення - братську могилу жертв фашизму - протитанковий рів, місце масових страт (10-й кілометр Феодосійського шосе).

Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолій Могильов заявив, що особи, винні у вчиненні актів вандалізму, повинні понести максимально суворе покарання відповідно до законодавства України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263