Південноафриканська зірка Олімпіад і Паралімпійськіх ігор Оскар Пісторіус, відомий під прізвиськом «Той,хто біжить по лезу бритви», був заарештований після того, як у своєму будинку у Преторії застрелив свою дівчину, передає Reuters.

Поліція повідомила, що було порушено кримінальну справу про вбивство після того, як на місці злочину був знайдений труп 30-річної жінки.

«Ми знайшли поряд з тілом 9-міліметровий пістолет. За підозрою у скоєнні цього злочину був затриманий 26-річний чоловік», - заявив офіційний представник поліції Катлего Могале.

У ПАР правоохоронні органи не розголошують даних про особи підозрюваних до тих пір, поки вони не постануть перед судом.

Talk Radio 702, яке мовить у Йоганнесбурзі, повідомляє, що Пісторіус вистрілив своїй дівчині, яка була моделлю, у голову і руку, хоча обставини події все ще ясні не до кінця. У репортажі радіостанції говориться, що безногий бігун міг помилково прийняти її за грабіжника. Згідно з даними ЗМІ, Ріва Стінкамп зустрічалася з Оскаром Пісторіусом близько року.

Нагадаємо, Пісторіус бігає на спеціальних протезах з вуглепластика - у віці 11 років йому видалили ноги нижче колін, тому що від народження він не мав малогомілкових кісток в обох ногах. Він став першим бігуном з двома ампутованими кінцівками, який нарівні зі здоровими спортсменами взяв участь в Олімпійських іграх та на Олімпіаді у Лондоні зміг дійти до півфіналу у бігу на 400 метрів. На Паралімпіаді у минулому році він вперше за 9 років програв суперникам на дистанції 200 метрів. Також йому вдалося обігнати арабського жеребця на дистанції 200 метрів більш ніж на секунду.

За матеріалами: BMF.ru

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251