В Україні можуть розширити список інфекційних захворювань, проти яких проводиться вакцинація. Про це в коментарі кореспондентові ForUm'у заявила начальник управління громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Алла Григоренко.

«Рекомендації місії Всесвітньої організації здоров'я свідчать про те, що вдосконалитися повинен календар профілактичних щеплень, у тому числі шляхом розширення списку хвороб, проти яких повинна здійснюватися вакцинація», - сказала вона.

За словами Григоренко, зараз ведеться робота щодо формування експертної групи, яка розгляне питання удосконалення календаря профілактичних щеплень і внесе пропозиції для широкого обговорення.

Відповідаючи на запитання про те, скільки це займе часу, вона зазначила: «Ця робота не одного дня і не одного місяця. Я не можу назвати конкретні дати, але те, що це буде зроблено оперативно, однозначно».

У той же час начальник управління додала, що якщо врахувати наукове обґрунтування цих питань і створення самої експертної групи, найімовірніше це займе декілька місяців.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244