Слідство розглядає кілька версій катастрофи літака Ан-24, унаслідок якої 13 лютого в аеропорту Донецька загинули 5 осіб. Про це повідомив сьогодні в Донецьку на прес-конференції прокурор Донецької області Володимир Вишинський.

Він підкреслив, що про причини авіакатастрофи говорити поки рано, вона стане відома тільки після закінчення роботи спеціальної комісії.

«Наразі затверджено план слідчо-оперативних заходів і висунуті декілька версій події. У тому числі версії, що стосуються правильних дій екіпажу, що стосуються правильних дій наземних служб, технічного стану літака і версій технічного стану наземних приладів, які забезпечують безпеку польоту», - сказав прокурор.

Також, за його словами, з п'яти жертв аварії літака упізнані лише троє.

«Всі люди, фактично, встановлені, щодо трьох загиблих сумнівів, практично, немає. Стосовно двох є дані, хто вони», - заявив Вишинський і уточнив, що за цими двома загиблими питання вимагає процесуального підтвердження.

Він також повідомив, що всі загиблі - чоловіки.

«Щодо незареєстрованих пасажирів вирішується питання одеськими слідчими - вони з'ясовують причини, з яких ці пасажири не були зареєстровані на рейсі», - сказав облпрокурор.

Вишинський розповів, що, «за попередніми даними, під час заходу на посадку літак зачепив метеовишку, після цього правим крилом зачепив землю, потім правим двигуном перелетів руліжну доріжку, перекинувся і розколовся».

За його словами, до розслідування причин авіакатастрофи залучено близько 30 слідчих. На даний момент триває огляд місця події.

Крім того, прокуратура Одеської області почала перевірку в авіакомпанії «Південні авіалінії» у зв'язку катастрофою її літака.

Нагадаємо, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав аварію літак, який прибув чартерним рейсом з Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення.

На борту літака знаходилися 52 людини, 47 з них були врятовані, п'ять загинули. На сьогоднішній день відомо, що 26 пасажирів звернулися за допомогою до медиків, з них 9 осіб перебувають у лікарні.

За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження.

Відомості про факт авіакатастрофи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

За матеріалами «УНІАН», «Інтерфакс-Україна», прес-служби прокуратури Одеської області,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

398