Європейський Союз взяв на себе величезні зобов'язання щодо України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час засідання робочої групи «Регіональний розвиток і політика згуртування» «Національного Конвенту України щодо ЄС» заявила заступник голови Представництва ЄС в Україні Марія Юрікова.

«ЄС взяв на себе дійсно величезні зобов'язання», - сказала вона і додала: «Шлях вперед зрозумілий і чіткий».

У той же час, за словами Юрікової, Україні і ЄС цього року необхідно виконати багато роботи, щоб у листопаді можна було підписати Угоду про асоціацію.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжік підкреслив, що для регіонального розвитку Україні необхідна якісна правова юридична база. «Гарна база, думаю, це буде договір про асоціацію», - вважає посол.

Він нагадав, що Словаччина свого часу стикалася зі схожими проблемами, вирішувати які допомогли дуже жорсткі реформи в податковій і банківській сферах, а також у питаннях самоврядування.

Гамжик підкреслив, що для реформи самоврядування необхідно, щоб кошти від сплати податків залишалися на місцях, тобто йшли прямо в міста, райони, області.

Юлія Артамощенко,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216