Рішення про безвізовий режим між Україною та країнами Євросоюзу має бути ухвалене у цьому році. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, під час Національного експертного форуму «Україна-2013. Прогноз» висловив радник з питань зовнішньої політики президента Європарламенту Арнольдас Пранцкевічус.

«Тому що далі будуть вибори до ЄС і в Україні. Якщо ми зараз втратимо можливість, то далі буде час не раніше 2016 року», - сказав експерт.

Він додав, що візові питання, нарівні з іншими, багато в чому базуються на контактних відносинах. «Зараз партнерські переговори йдуть з Росією. Сподіваюся, найближчим часом безвізовий режим буде доступним для всіх наших сусідів, включаючи РФ», - зазначив радник.

Як повідомляв ForUm, комітет Європарламенту з питань закордонних справ дав згоду на підтримку угоди про внесення змін до угоди між Україною і Європейським союзом про спрощення оформлення віз.

Україна і ЄС підписали угоду про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз 23 липня 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292