Дев'ятеро людей загинули при вибуху на шахті «Воркутинська» у Комі, повідомили у МВС Росії.

«На аварійній ділянці працювали близько 20 гірників. На даний момент на поверхню піднято три людини і тіла дев'яти загиблих. Доля восьми людей залишається невідомою», - повідомили у міністерстві.

За попередньою інформацією, причиною НП став спалах метану на цій ділянці.

Тим часом поки інформація про гірників різниться. Так, МНС Росії повідомляє, що «всього із шахти на поверхню виведені 250 із 259 осіб, які перебували у момент вибуху під землею. Таким чином, під завалами можуть залишатися дев'ять шахтарів».

У свою чергу, представник прес-служби республіканського МНС Петро Лобанов повідомив, що двоє із виведених на поверхню гірників госпіталізовані, передає «ИТАР-ТАСС».

У Слідчому управлінні СК РФ по Комі агентству повідомили, що за фактом НП на «Воркутинській» проводиться перевірка. На місце події вилетів глава відомства Микола Басманов.

Вибух, імовірно метану, стався сьогодні о 08:28 на глибині 800 метрів. Пожежі не послідувало.

Шахта «Воркутинська» належить компанії «Воркутавугілля», побудована на базі шахти №1 «Капітальна» і №40. Підприємство здано в експлуатацію у 1973 році з виробничою потужністю 1,8 млн тонн вугілля на рік. Шахта відпрацьовує пласти «Потрійний» і «Четверний».

Промислові запаси шахти «Воркутинська» становлять близько 40 млн тонн, що забезпечить роботу шахти з нинішньою виробничою потужністю майже на півстоліття.

ВАТ «Воркутавугілля» складається з п'яти підземних шахт і одного розрізу, входить у гірничодобувний дивізіон ВАТ «Северсталь» і є одним із найбільших підприємств вугільної промисловості Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239