Россільгоспнагляд РФ ввів тимчасові обмеження на ввезення до Росії м'ясної продукції українського ТОВ Фенікс.

Експерти відомства виявили у мороженій свинині цього підприємства підвищений вміст рактопаміну. Як відомо, з 11 лютого Россільгоспнагляд призупиняє поставки із США в Росію свинини, яловичини, свинячої і яловичої вторсировини і готової м'ясної продукції з них. Це пов'язано саме з рактопаміном, який містяться в американському м'ясі.

Як повідомило російським «Известиям» джерело у Россільгоспнагляді, представники служби вважають, що Фенікс ввозить в Росію м'ясо із США.

У 2012 році, за даними Національної м'ясної асоціації, із усіх українських підприємств у Росії постачалося до 2 тис. т м'яса щомісяця. Частка України у російському м'ясному імпорті - 2,7%, розповів керівник виконкому НМА Сергій Юшин. При цьому ТОВ Фенікс - найбільший постачальник цього товару з України в Росію. Россільгоспнагляд також розіслав повідомлення, що українська компанія змінила назву на Салком Плюс і обмеження на ввезення продукції поширюється і на цю фірму.

За словами джерела у Россільгоспнагляді, з 54 проб продукції Фенікса підвищений вміст рактопаміну виявлено у 47.

Прес-секретар державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Анатолій Осадчий повідомив, що вирішення проблеми вже обговорювалося на переговорах з Россільгоспнаглядом. Незабаром на українських м'ясних підприємствах очікують російські комісії з додатковою перевіркою.

Підприємство Фенікс (Донецька область), як зазначено на його сайті, почало роботу у 2003 році. Інвестором стала угорська компанія V plus K, яка вклала у бізнес $1,75 млн.

Як раніше повідомляв ForUm, у листопаді Россільгоспнагляд ввів режим посиленого контролю продукції ТОВ «Птахокомплекс «Дніпровський» у зв'язку з первинним виявленням лістерій у партії м'яса птиці.

«Стосовно продукції цього підприємства вводиться режим посиленого лабораторного контролю за показниками безпеки щодо виявленої групи ризику», - зазначили у Россільгоспнагляді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502