Громадська рада при МВС розпочала свою роботу, повідомили у прес-службі відомства.

Члени Громадської ради затвердили її Регламент, структуру і кількісний склад комітетів Ради, а також план роботи на 2013 рік. Участь у роботі Ради взяв міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

У структурі Громадської ради створено 6 комітетів. До їхньої компетенції віднесені захист прав людини, питання зв'язків з національними та міжнародними інститутами громадянського суспільства та міжнародного співробітництва, громадська, антикорупційна експертизи тощо.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко зазначив, що розвиток співпраці та налагодження партнерських відносин з громадськістю є одним із головних пріоритетів у діяльності відомства.

За його словами, у МВС від роботи Громадської ради очікують конструктивного діалогу і надання конкретних пропозицій щодо проведення консультацій з громадськістю з правоохоронної тематики.

«Нам потрібні ваша допомога і ваша думка при підготовці проектів нормативно-правових актів з питань формування та реалізації державної політики, затвердження та забезпечення громадянських прав і свобод, вдосконалення роботи органів внутрішніх справ», - підкреслив глава МВС.

Віталій Захарченко зазначив, що хотів би, щоб діяльність Ради була ефективною, а її члени мали доступ до необхідної інформації про діяльність відомства. Він також висловив сподівання на налагодження зворотного зв'язку між МВС і Громадською радою, завдяки чому проблеми, які хвилюють суспільство, були б предметом розгляду на засіданнях Ради.

«Ми хотіли б, щоб ця робота була відкритою, відвертою та незаангажованою. Ми до такої роботи готові», - зазначив Віталій Захарченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266