Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг пропонує розділити регіони країни на певні зони, для кожної з яких будуть регламентовані системи автономного, централізованого або індивідуального теплопостачання.

Про це, коментуючи розробку законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення відносин у сфері теплопостачання, надання послуг з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води» заявив ForUm'у керівник проектів Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

Вибирати спосіб теплопостачання в кожному випадку будуть згідно зі схемою обігріву населеного пункту, яку місцева влада переглядатиме і затверджуватиме раз на 5 років. Цей документ повинен містити економічні та господарські обґрунтування необхідності проектування і будівництва нових мереж і джерел теплової енергії.

Втім, на думку Гайди, можливість відключитися від централізованого теплопостачання все таки є, якщо на індивідуальний обігрів перейде весь будинок. Теоретично це можливо, але практично - майже нереально. Адже найчастіше мешканці багатоквартирних будинків через обставини, особливості характеру і низку інших причин не приходять до єдиної думки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250