Україна використовує свої права в зовнішній торгівлі максимально. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з головою європейського департаменту МВФ Крістофером Джарвісом, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Прем'єр підкреслив, що представники України постійно працюють в секретаріаті ВТО, в Європейській комісії. Кілька днів тому проведені детальні консультації з єврокомісаром з питань торгівлі Карлом де Гухтом і Україна намагається максимально захищати свої права у зовнішній торгівлі для підтримки економічного зростання.

«Я прихильник лібералізації у зовнішній торгівлі, але ми повинні приймати рішення, виходячи з реальної ситуації. Про це ми зараз і ведемо переговори з нашими партнерами. На найближчий час призначені консультації з перегляду рівнів тарифного захисту за пріоритетними для України тарифними лініями», - зазначив Азаров.

Нагадаємо, у жовтні 2012 року Україна, згідно з правилами цієї організації, звернулася до ВТО із заявою про намір переглянути митні ставки з метою активізувати внутрішнє виробництво.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177