Генеральна прокуратура України закликає опозиціонерів, у тому числі і екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, припинити спекулювати на словах генпрокурора Віктора Пшонки через незнання або ж нерозуміння вимог чинного законодавства. Про це йдеться у заяві відділу по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ.

«По-перше, під час прес-конференції 18 січня генеральний прокурор України заявив, що слідство, в рамках дії нового Кримінального процесуального кодексу, після завершення низки слідчих дій отримало достатньо доказів для того, щоб вручити повідомлення про підозру засудженої Тимошенко у скоєнні таких злочинів як організація вбивства народного депутата Євгена Щербаня та організація розкрадання коштів у сумі майже 3 млрд грн. Що і було зроблено», - йдеться у повідомленні.

Генпрокурор також повідомив, що слідство в рамках досудового кримінального розслідування після вручення повідомлення про підозру мало намір допитати і саму Тимошенко.
Крім того, Пшонка роз'яснив вимоги нового КПК, що передбачають можливість слідчого вручити повідомлення про підозру особі, якщо у нього є для цього достатньо підстав.

«Захист Тимошенко і сама ув'язнена і підозрювана у скоєнні злочинів намагаються або свідомо, або несвідомо спотворити слова генпрокурора України, вирвавши їх із контексту, з метою декларації чергових політичних заяв», - підкреслили у ГПУ.

До суті справи і процесуальних дій слідчих подібні провокаційні твердження оточення Тимошенко не мають ніякого відношення, а її так звані «вимоги» ґрунтуються виключно на небажанні постати перед судом в одній з кримінальних справ, де їй пред'явлено звинувачення або підозру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280