Європейський комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле сподівається на швидку ратифікацію Україною угоди з ЄС про спрощення візового режиму. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час зустрічі з парламентарями.

Фюле зазначив, що мобільність українців дозволить змінити життя громадян країни. «Ми працюємо над тим, щоб українським громадянам було легше подорожувати до ЄС», - сказав він і нагадав, що Україна «повинна створити захищені кордони і документи, а також посилити міжвідомчу співпрацю».

«Вітаю кроки, зроблені попереднім парламентом, і сподіваюся, що цей парламент зможе вжити більше заходів щодо просування до безвізового режиму», - сказав він.

Єврокомісар повідомив, що після завершення першого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму, ЄС проведе моніторинг зробленого в Україні, і почнеться рух до другого етапу плану дій. Він також зазначив, що вже скоро Європарламент може ухвалити зміни щодо спрощення візового режиму для українців.

«Ми будемо рухатися паралельно», - резюмував єврокомісар.

Нагадаємо, комітет Європарламенту з питань закордонних справ дав згоду на підтримку угоди про внесення змін до угоди між Україною і Європейським союзом про спрощення оформлення віз.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248