Сьогоднішнє засідання Київської міської ради, на якому депутати планували затвердити бюджет столиці на 2013 рік і Програму соціально-економічного розвитку столиці, було зірвано. Причиною зриву стали блокування будівлі активістами партії «УДАР» і ВО «Свобода» (що не мають представництва в Київраді), а також погром, влаштований у будівлі Київради за участю народних депутатів, які володіють недоторканністю. Серед «протестантів» були депутати Верховної Ради Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко та Кирило Куликов.

Депутати міськради, які з ранку прибули на засідання, а також журналісти пройти в будівлю Київради не змогли: двері були заблоковані агресивно налаштованими людьми спортивного вигляду. На заклики представників ЗМІ пропустити в будівлю і не перешкоджати їхній професійній діяльності учасники мітингу увагу не звертали. У самій будівлі «свободівці» з «ударовцями» зламали декілька дверей і влаштували бійку з охороною. Одного з охоронців будівлі довелося госпіталізувати.


«Робота органу місцевого самоврядування заблокована. Секретаря Київради Галину Герегу позбавили можливості відкрити засідання», зазначає прес-служба Київради.

Експерти вже порахували, що зрив затвердження бюджету обійдеться кожному вчителю, медику і комунальнику, а також малозабезпеченим пенсіонерам у кілька сотень гривень на місяць. На цьому, зокрема, акцентує керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу «Перспектива» Євген Черненко. І нагадує, що торік депутати від «УДАРУ» також не підтримали рішення про соціальну допомогу малозабезпеченим. «Але тоді вони хоча б не заважали прийняти рішення більшості, і в результаті сотні тисяч киян таки отримували матеріальну допомогу».

У свою чергу політолог Кость Бондаренко вважає, що за зривом засідання, на якому мав бути затверджений бюджет, стоять політичні амбіції окремих опозиційних політичних сил. «Ці політичні сили мають намір вирішити будь-якою ціною завдання входження в Київраду і найбільш дієвий варіант для них - максимально погіршити соціально економічну ситуацію в місті на момент виборів, наприклад, зірвавши затвердження нового бюджету», - зазначив Кость Бондаренко, додавши, що «українським політичним силам хоча б іноді необхідно задумуватися про соціальну відповідальність і відповідальність за державу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270