Голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник направив запит голові Регламентного комітету з проханням роз'яснити легітимність проведення засідання комітету у разі, якщо друга сесія ВР сьомого скликання не відкрита.

«Якщо є бажання працювати – проводимо засідання. Якщо Регламентний комітет скаже, що не потрібно було проводити, зберемося ще раз і будемо переголосовувати», - зазначив він.

Як передає кореспондент ForUm'у, на засідання прийшли 22 нардепа. Після заяви Хомутинника вони вирішили опрацювати законопроекти порядку денного.

Зокрема, на засіданні було розглянуто сім питань, а інформація про програму діяльності Міністерства доходів і зборів України на 2013 рік, доповідачем у якій мав бути глава відомства Олександр Клименко, відкладена на наступне засідання, оскільки міністр зустрічається з представниками місії МВФ.

Крім того, депутати вирішили відкласти розгляд урядового законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу щодо роботи санаційного банку з активами державних банків і банків, у капіталізації яких взяла участь держава. Даний законопроект буде розглянутий після того, як ВР проголосує у сесійній залі основний законопроект про санаційний банк.

Для підготовки до першого читання комітет прийняв урядовий законопроект про внесення змін до Податкового кодексу у зв'язку із зміною кодифікації видів економічної діяльності.

Також до першого читання комітет погодився підготувати зміни до Податкового кодексу щодо реєстрації осіб як платників податку. Як пояснив Хомутинник, законопроект передбачає внесення змін в порядок надання реєстраційної заяви про добровільну реєстрацію платника податку на додану вартість та порядку надання заяви про вибір спрощеної системи оподаткування та кілька інших норм, спрямованих на спрощення процедур ведення бізнесу.

Також комітет вирішив направити на друге читання проект закону про внесення змін до пункту 4 розділу 21 прикінцевих положень Митного кодексу.

Хомутинник пояснив, що ним пропонується звільнити від ввізного збору на імпортовані товари у рамках реалізації програми країн Великої вісімки «Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення».

Нагадаємо, 5 лютого у ВР мало відбутися відкриття другої сесії ВР сьомого скликання, однак опозиціонери заблокували роботу парламенту.

Трибуна і президія парламенту заблоковані до сих пір.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236