У понеділок, 4 лютого, відбулася зустріч міністра фінансів Юрія Колобова і представників делегації Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті.

Зустріч була присвячена обговоренню результатів діяльності банку в Україні у 2012 році та перспективам подальшого співробітництва, а також макроекономічній та фіскальній ситуації в Україні.

Міністр фінансів наголосив на пріоритетності співпраці з ЄБРР і підкреслив, що Україна зацікавлена у продовженні плідної взаємодії з банком.

Говорячи про стратегічні завдання цього року, Колобов зазначив, що на сьогодні залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Україні є важливими складовими розвитку економіки, тому продовження реалізації структурних реформ у державі є вкрай важливим.

При цьому Колобов зазначив, що бюджетна політика 2013 року буде спрямована на поліпшення бізнесклімату, підтримку галузей економіки, залучення інвестицій і стабільне економічне зростання.

Представники ЄБРР зауважили, що, незважаючи на складні економічні умови, минулий рік приніс позитивні результати - це постійний діалог з центральними і місцевими органами влади в Україні, завдяки якому банк не тільки підписав низку важливих угод, але і створив необхідні умови для реалізації нових проектів у державному секторі у 2013 році.

У свою чергу, Чакрабарті підкреслив, що співпраця з Україною залишиться одним із найважливіших пріоритетів діяльності банку в 2013 році, а також підтвердив готовність банку брати безпосередню участь у розробці заходів щодо подальшого поліпшення бізнесклімату в Україні. Сторони домовилися тісніше співпрацювати з вищезазначених питань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170