Народний депутат, член фракції Партії регіонів, голова Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України Володимир Макеєнко пропонує не виплачувати заробітну плату парламентаріям за вівторок, 5 лютого, оскільки цей день не був відпрацьований. Про це повідомляє прес-служба ПР.

«Я звернувся до голів парламентських комітетів з пропозицією не виплачувати заробітну плату за вчорашній день. Сесія не відкрилася, ми не працювали, тому не маємо права отримувати гроші платників податків», - заявив Макеєнко.

За його словами, щомісяця керівники комітетів підписують табель, де відмічають активність роботи депутатів. «Вони там ставлять «вісімки», як на звичайному підприємстві, і відмічають робочі і неробочі дні. Я письмово звернувся до всіх голів комітетів і керівника Апарату Верховної Ради, щоб не враховувати вчорашній день, оскільки він не був відпрацьований. Всі депутати працюють згідно з Регламентом, де чітко прописано, коли починається робота парламенту. Сьогодні, як і належить, ми зареєструвалися біля столів реєстрації і, як зазвичай, пішли в зал. Приходимо в зал - а він заблокований. Ось вам і форс-мажор», - повідомив політик.

При цьому, за словами Макеєнка, згідно із затвердженим графіком роботи в середу, 6 лютого, депутати півдня працюють в комітетах, а півдня - в пленарному режимі.

Нагадаємо, 5 лютого у ВР мало відбутися відкриття другої сесії ВР сьомого скликання, однак з ранку опозиціонери заблокували роботу парламенту.

Трибуну і президію парламенту заблоковано досі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222