Україна може розраховувати на підтримку Угорщини у питанні євроінтеграції. Про це у ході онлайн-конференції на ForUm'і заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Міхаль Байєр.

За його словами, Угорщина є однією із тих країн, які «самим однозначним і найсильнішим чином підтримують євроінтеграцію України, включаючи її вступ до Європейського Союзу».

«Ми дуже добре знаємо, якою важливою була для угорського суспільства перспектива вступу до ЄС у 90-х рр. Україна в наших очах – однозначно європейська країна, у якій переважна більшість громадян підтримує європейську інтеграцію. Ви можете розраховувати на повну підтримку угорського уряду у цьому питанні», - зазначив посол.

Байєр підкреслив, що країні, яка бажає вступити до ЄС, необхідно провести значні реформи і піти на певні жертви.

«Треба підготуватися до того, що і в ЄС йде конкуренція не тільки в економічному, але й у політичному житті, і крім освоєння тих цінностей, на яких був створений Європейський Союз, треба бути і конкурентоспроможною країною у цих сферах, щоб витягти всі можливі привілеї від вступу до цього об'єднання», - підсумував Байєр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299