Вісім тисяч співробітників Укрзалізниці пройшли перепідготовку в галузевих професійно-технічних навчальних закладах протягом 2012 року. Зокрема, в центрі професійного розвитку персоналу Південно-Західної залізниці пройшли навчання 1528 працівників.

УЗ підвищує кваліфікацію і здійснює перепідготовку кадрів у центрах професійного розвитку і освіти, повідомляє прес-служба відомства. На сьогоднішній день діє 11 галузевих професійно-технічних навчальних закладів.

«Перепідготовка кадрів і підвищення їх кваліфікації здійснюється не тільки виходячи з сьогоднішньої потреби галузі в кадрах, а й з урахуванням майбутніх змін, пов'язаних з удосконаленням технологічних процесів, застосуванням нових технологій і вихід частини працівників на пенсію. Через впровадження новітньої техніки і технологій, які вимагають проведення робіт більшої складності, виникає потреба у висококваліфікованих працівниках, зокрема, у робочих високих кваліфікаційних розрядів і з наявністю вищої освіти», - йдеться у повідомленні УЗ.

Навчання здійснюється за рахунок коштів залізничної галузі, так само, як і проживання у гуртожитку центру. Учні можуть вибрати зі списку 28 професій, найдовший курс - отримання професії машиніста, причому необхідно вивчати кожен вид тягового рухомого складу (тепловозів, електровозів, дизель-поїздів, електропоїздів) окремо.

У галузі вважають, що завдяки такій системі освіти, відповідно до потреб підприємств галузі, які формують кадрові замовлення, працівники мають можливість постійно вдосконалювати свій професійний рівень та бути постійно затребуваними.

Як повідомляє УЗ, працівники на базі однієї професії за кілька місяців можуть отримати іншу: наприклад, операторів дефектоскопного візка в основному готують з монтерів колії, чергових по переїзду - із сигналістів, а одна із початкових професій для працівників господарства перевезень - складач поїздів, з якої можна «професійно вирости» до начальника станції.

«Підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації працівників для потреб галузі проводиться за рахунок підприємств-роботодавців з наданням відповідних соціальних гарантій, встановлених законодавством під час навчання», - зазначають в Укрзалізниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243