Інформація про підтоплення міста Вилкове в Одеській області не відповідає дійсності. Про це кореспонденту ForUm'у повідомив заступник начальника Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

«Це інформація попереднього року. Зараз у м. Вилкове все нормально і ніяких підтоплень немає. Рівень води в річці значно нижче небезпечної позначки... Потрібно ще принаймні півметра, щоб піднявся Дунай. Ми там нічого не чекаємо серйозного», - зазначив він.

За словами Прокопенка, проблеми з підтопленням на даний момент спостерігаються тільки в районі Карпат і Полісся.

«Там справді стався підйом рівня води, і вона дійсно місцями виходила на заплаву; є окремі підтоплення господарських приміщень. Крім того, були підтоплення дощовими водами, але не річковими», - підкреслив він.

За словами заступника начальника Укргідрометцентру, зараз ситуація на Закарпатті стабілізується і рівень води знижується.

«Надалі там очікується посилення морозів, ще більше зменшиться кількість води, яка стікає, тому особливої ​​загрози підтоплення у цьому регіоні на сьогоднішній день немає», - підкреслив Прокопенко.

Як раніше повідомляв ForUm, у прес-службі Управління з питань надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації заявили, що через сильний північно-східний вітер рівень води в Дунаї в районі містечка Вилкове Кілійського району піднявся до 165 см над нульовою позначкою.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291