Голова Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, народний депутат України від фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко виступає за розробку нової системи електронного голосування депутатів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час Погоджувальної ради.

За його словами, діюча система голосування «Рада-3» не придатна для експлуатації, оскільки не гарантує захисту інформації.

«Система «Рада-3» не гарантує комплексного захисту інформації відповідно до сучасних вимог, оскільки на момент її розробки та введення в експлуатацію таких вимог не було», - додав він.

Глава Регламентного комітету нагадав, що чинна система була введена у 2002 році. Станом на 13 серпня минулого року знос системи склав 100%.

Макеєнко зазначив, що НАН України доцільно розробити для парламенту систему «Рада-4».

У свою чергу голова парламенту Володимир Рибак заявив, що ввести особистим розпорядженням в експлуатацію сенсорну кнопку він не може, оскільки на даний момент зареєстровано 6 законодавчих актів, з яких 4 - законопроекти про внесення змін до Регламенту і 2 проекти постанов ВР. Відповідно, тепер це питання має розглядати профільний комітет.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Рибак поставить 5 лютого на голосування питання про введення системи «Рада-3», якщо профільний комітет підготує свої висновки щодо її технічного стану.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382