Газовий контракт між Росією і Україною може бути переглянутий без вступу України до Митного союзу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам у Києві заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

«Розвиток ситуації в частині, що стосується енергетичної співпраці... Принаймні, те, про що я зараз знаю (щодо подальшої реалізації співробітництва у газовій сфері), враховуючи українську газотранспортну систему, ціну на російський газ і низку суміжних питань, то керівництво двох країн знайшло підходи, згідно з якими може відбутися зниження ціни на російський газ. Тобто перегляд газового договору поза контекстом вступу України до Митного союзу», - сказав він.

При цьому він зазначив, що вступ України до Митного союзу, безумовно, призведе до того, що вона буде отримувати російський газ за тією ж ціною, за якою його отримують інші члени МС.

«Але ще раз хочу підкреслити, що ми знайшли підходи до взаємоприйнятного рішення з енергетичних питань, включаючи ціну на газ поза інтеграційного контексту», - сказав Зурабов.

Як повідомляв ForUm, Віктор Янукович і Володимир Путін ведуть переговори про ціну на газ у контексті поглиблення стратегічного партнерства.


Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260