Підстав для підняття вартості соціальних сортів хліба у Полтаві немає, оскільки підприємство ТОВ «Полтавахліб» забезпечене сировиною.

Про це заявив голова територіального відділення Антимонопольного комітету України в Полтавській області Володимир Онищенко, повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

«Я неодноразово говорив, що підстав для подорожчання цін на хліб простої рецептури на Полтавщині немає і кажу це зараз. У результаті наших досліджень, а ми бачимо скільки вони заготовили і пшениці, і жита, я можу сказати, що за даними того ж ТОВ «Полтавахліб» станом на 15 січня цього року залишки борошна по цьому підприємству складають: борошна вищого сорту - 83,3 тонни, 1-го сорту - 101,3 тонни, 2-го сорту - 36,6 тонн і житнього - 169,74 тонни. За нашими розрахунками, з того, скільки вони випікають хліба простої рецептури - їм на день необхідно близько 9 тонн борошна пшеничного, і того - на 24 дні, як мінімум, у них на це мука є. Безумовно, говорити про підняття цін на хліб у них не було ніяких підстав», - зазначив Онищенко.

За словами заступника голови облдержадміністрації Олени Адамович, підприємство перевіряють комплексно.

«Третій день там працюють фахівці від приблизно 14-ти служб, які мають повноваження до перевірки стану у всіх напрямах діяльності промислового підприємства», - сказала вона.
На думку заступника глави ОДА, незважаючи на те, що документи зараз вивчаються, попередні висновки вже свідчать, що на підприємстві є певні порушення, які фіксує і СЕС, і служба Держгірпромнагляду.

Як повідомляв ForUm, ТОВ «Полтавахліб» підвищило вартість хліба на 50 коп.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332