Сьогодні на сесії Дніпропетровської міської ради за поданням депутатів усіх п'яти фракцій (Партії регіонів, КПУ, «Батьківщини», «Фронту змін» і «Україна майбутнього»), віце-прем'єрові Олександру Вілкулу присвоєно звання почесного громадянина Дніпропетровська. За це рішення проголосували 99 зі 101 депутата міськради. Це звання Олександр Вілкул отримав за реалізацію потужних проектів розвитку міста і регіону, більшість з яких були реалізовані вперше з часів незалежності України, повідомила прес-служба Дніпропетровської міської ради.

«Олександр Вілкул за три роки керівництва Дніпропетровською областю зробив більше, ніж будь-який інший губернатор за час незалежності України. Ми бажаємо йому успіху на високому державному рівні», - сказала заступник Дніпропетровського міського голови Ірина Зайцева.

Олександр Вілкул у відповідь сказав, що звання почесного громадянина присвоюється людям, які прожили життя, у яких за плечима десятиліття відповідальної роботи на благо регіону, тому отримувати статус почесного громадянина у 38 років, на його думку, це ранувато. «Звичайно, за ці три роки зроблено чимало. Висока оцінка, яку мені дали жителі Дніпропетровська, стане ще одним додатковим стимулом і потужною силою для подальшої роботи для розвитку галузі. І я дякую всім, з ким працював, реалізуючи проекти розвитку. Я вдячний землякам за підтримку!», - сказав Вілкул.

Під час сесії Дніпропетровської міської ради депутати зазначили, що в рамках комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини «Регіон-лідер!», розробленої під керівництвом голови ОДА Олександра Вілкула, за підтримки Президента Віктора Януковича, за три роки в регіоні введено в експлуатацію понад 2 тис. нових пускових об'єктів, пише «РБК».

Зокрема, відкрито близько 100 дитячих садків, дві сучасні льодові арени в Дніпропетровську і Кривому Розі, три нові школи. Створено дніпропетровський «Артек» - сучасний дитячий центр соціальної реабілітації «Перлина Придніпров'я». Зазначений центр розрахований на щорічне оздоровлення 3 тис. дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. У ньому функціонує сучасний медичний центр і школа. Завдяки цьому діти проходять комплексні курси лікування і реабілітації безвідривно від навчального процесу.

Була побудована перша черга об'їзної навколо Дніпропетровська, розпочато будівництво з'їздів з Кайдацького мосту та дніпропетровського метро. Площа відремонтованих доріг у регіоні перевищила 5 млн кв. м. Введено в експлуатацію автомобільний міст через річку Вовча в Павлограді на міжнародній трасі Знам'янка - Луганськ - Ізварине, який є частиною транс'європейського маршруту Е-50.

У Дніпропетровській області, першій в Україні, розпочато реалізацію проекту «Доступне житло». Перший будинок на 63 квартири вже відкрито у новому мікрорайоні доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську. Протягом двох років там буде побудовано ще 15 п'ятиповерхових будинків на більш ніж 1 тис. квартир.

За допомогою електронної системи «Відкрита влада» впроваджена система онлайн-контролю термінів надання адміністративних послуг у дозвільних центрах. Всі дозволи видаються за принципом «єдиного вікна». Завдяки цьому 90% дозволів у Дніпропетровській області представляються підприємцям достроково.

За рівнем залучених в економіку регіону прямих іноземних інвестицій, загальна сума яких складає більше 8,3 млрд доларів, область займає перше місце в Україні.

У регіоні створена і функціонує перша в Україні комплексна система перинатальної допомоги матерям і новонародженим. Побудовані два нові сучасні перинатальні центри - в Дніпропетровську та Кривому Розі, розраховані на 7 тис. пологів на рік.

У Дніпропетровській області для поновлення медичного автопарку було придбано 92 нові сучасні «швидкі», в тому числі для обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф - 3 реанімобілі «Мерседес». Реанімобілі забезпечені спеціальним обладнанням, що дозволяє, зокрема, перевозити новонароджених вагою від 500 грамів. Таким чином, у Дніпропетровській області було повністю ліквідовано поняття «нетранспортабельних пацієнтів». Як результат комплексного підходу - кількість здорових пологів в області збільшено вдвічі.

В області впроваджено прогресивну модель роботи швидкої допомоги за принципом екстериторіальності: тепер на виклик їде і бригада «швидкої», яка знаходиться ближче до пацієнта, а не та, яка безпосередньо відноситься до даної територіальної одиниці, звідки надійшов виклик. Додатково відкрито 45 пунктів тимчасового базування «швидкої» та створено 20 додаткових бригад швидкої допомоги.

Таким чином, загальна кількість пунктів, з яких «швидкі» виїжджають на виклик, в регіоні збільшилася на 50% і становить 136 пунктів. Усі пункти прийому дзвінків від громадян обладнані архіваторами мови. Всі «швидкі» обладнані GPS-системами навігації. Для координації роботи «швидких» на Дніпропетровщині створюється Єдина регіональна диспетчерська служба. Завдяки цьому, в містах області приїзд «швидкої» за 10 хв. до пацієнта забезпечується в 92,7% випадків, у сільській місцевості час приїзду менш ніж за 20 хв. становить 92,6%.

У всіх школах області запроваджено і проводиться Єдиний урок мужності, зустрічі з ветеранами, створено музеї Великої Вітчизняної війни (ВВВ), кімнати бойової слави та тематичні виставки. Всього в рамках масштабної програми з відновлення пам'яток ВВВ, ініційованої Олександром Вілкулом, у Дніпропетровській області за останні два роки капітально відновлені і заново відбудовані більше 1,3 тис. братських могил, пам'ятників і монументів воїнам ВВВ.

Вперше за всю історію незалежності країни українське народне мистецтво представлено в ЮНЕСКО на отримання статусу всесвітньої культурної спадщини. Ним став Петриківський розпис - символ історії і культури Дніпропетровської області та всієї України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247