Державна інспекція сільського господарства України під час засідання Колегії визначила пріоритетні напрями діяльності у 2013 році. Про це повідомив голова Державної інспекції сільського господарства Микола Вашешніков, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Голова Держсільгоспінспекції Микола Вашешніков поставив чітке завдання - запровадити європейську модель контролю за безпекою та якістю продукції сільського господарства.

«Ми повинні застосовувати тільки адекватні, своєчасні та скоординовані заходи. Саме вони дозволять нам пройти через існуючі перешкоди і дати новий поштовх роботі. Тому, просив би підійти більш відповідально до виконання своїх прямих обов'язків і функцій, які покладені на Держсільгоспінспекцію», - зазначив Вашешніков.

Також серед основних напрямів роботи інспекції цього року буде впровадження добровільного декларування сівозмін і використання земель суб'єктами господарювання, посилення контролю за несанкціонованим видобутком корисних копалин і законодавче спрощення процедури сертифікації якості зерна. Зокрема, пропонується внести зміни до закону №10222, в якому необхідно законодавчо закріпити досягнуте.

Важливим напрямом роботи в поточному році стане додаткове оснащення існуючих лабораторій з визначення якості зерна, доукомплектування лабораторій з аналізу вина, цукру, овочів. Крім того, велика увага буде приділена впровадженню ведення реєстрів сертифікатів відповідності послуг зі зберігання зерна та продуктів його переробки, реєстр сертифікатів якості та автоматизованої системи обліку порушень вимог земельного законодавства і сівозмін.

У 2013 році Держсільгоспінспекція планує завершити розробку нормативно-правової документації щодо забезпечення контролю у всіх сферах діяльності, насамперед це стосується критеріїв ризику, а також продовжувати тісну співпрацю з громадськими організаціями та ЗМІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

400