Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович вітає вирок у справі про вбивство українського журналіста Георгія Гонгадзе і закликає шукати замовників злочину.

«Нарешті, після 12 довгих років страждань і невизначеності для сім'ї, друзів і колег Гонгадзе, правосуддя восторжествувало. Але ті, хто замовив цей злочин, залишаються на свободі», - йдеться в заяві Міятович, повідомляє РІА «Новини».

За її словами, потрібно ще багато зробити для того, щоб «розірвати порочне коло безкарності тих, хто провокує насильство щодо журналістів в Україні і за її межами».

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 засудив Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Гонгадзе. Пукач позбавлений звання генерал-лейтенанта, він зобов'язаний виплатити Гонгадзе 500 тис. грн, а також 100 тис. грн журналісту Олексію Подольському.

Після оголошення вироку головуючий суддя Андрій Мельник запитав у Пукача, чи зрозумілий йому вирок, на що той відповів: «Мені вирок буде зрозумілий, коли зі мною сидітимуть Кучма і Литвин».

Журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288