В Україні продовжують впроваджувати європейську модель контролю за якістю та безпекою продуктів харчування. Про це заявив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимир Горжеєв, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Створення єдиного органу, відповідального за контроль якості та безпеки продукції тваринного і рослинного походження, це, безумовно, крок до Європи, який дуже важливий для українських виробників і споживачів. Підкреслюю, що одна із головних змін полягає у посиленні відповідальності операторів ринку за порушення законодавства. Тому постійно зростає кількість звернень до Держветфітослужби за інформацією про послуги, товари та продукцію, яка підлягає контролю», - зазначив глава відомства.

Горжеєв підкреслив, що інформування громадськості про діяльність установи та реформуванні галузі є важливою частиною роботи Держветфітослужби. Тому на всі звернення, клопотання, скарги та інформаційні запити керівництво та провідні фахівці служби надають вичерпні відповіді.

Також Горжеєв нагадав, що минулого року керівники та провідні фахівці Державної ветеринарної та фітосанітарної служби отримали звернення більш ніж від 400 громадян та представників громадських і ділових структур. Частими були звернення від підприємців щодо послуг ветеринарної та фітосанітарної служби, товарів і продукції, яка підлягає контролю, а також правових питань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247