Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подаватиме апеляційну скаргу на вирок колишньому начальнику Департаменту спостереження МВС України Олексію Пукачу, який сьогодні був засуджений до довічного ув'язнення, оскільки вважає, що суд не в повній мірі встановив мотиви вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це Теличенко сказала журналістам.

«Міру покарання, яку суд призначив підсудному, я вважаю адекватною, але я вважаю, що не повністю встановлені мотиви, тобто суд не проаналізував замовний характер вбивства Гонгадзе, хоча ми неодноразово наполягали на цьому, як наполягали і на виклику на судове засідання колишнього Президента Леоніда Кучми і Володимира Литвина саме для того, щоб встановити замовний характер злочину», - сказала Теличенко.

У свою чергу, представник інтересів матері журналіста Георгія Гонгадзе Лесі Гонгадзе в суді Андрій Федур, найімовірніше, не буде подавати апеляцію на вирок Печерського райсуду Києва про визнання винним Пукача у вбивстві Гонгадзе, оскільки не вірить в об'єктивність та неупередженість судового процесу.

«Я, швидше за все, не буду подавати апеляцію, оскільки я не вірю в об'єктивність та неупередженість цієї справи», - сказав він біля будівлі Печерського райсуду Києва.

Адвокат також висловив думку, що суд не повністю дослідив мотиви Пукача.

«В деякій мірі скептично ставлюся до цього вироку. Я так і не зрозумів під час розгляду справи в суді, який же мотив дій Пукача: чи він особисто мав бажання убити Гонгадзе, чи йому хтось замовив це вбивство: з цього приводу, на мій погляд, докладно досліджені судом обставини не були» , - підкреслив Федур.

Нагадаємо, сьогодні, 29 січня, колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач Печерським райсудом Києва засуджений до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

За матеріалами «УНІАН»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287