Сьогодні, 28 січня, посол України в Республіці Вірменія Іван Кухта провів зустріч з главою місії спостерігачів БДІПЛ ОБСЄ за виборами президента Республіки Вірменія Хайді Тагліавіні, повідомляє прес-служба посольства України у Вірменії.

У рамках зустрічі Таглівіані поінформувала про діяльність довгострокових і короткострокових місій ОБСЄ, які спостерігатимуть за президентськими виборами у лютому 2013 року, а також відбувся обмін думками про хід передвиборчої кампанії у Вірменії.

Зі свого боку представник БДІПЛ ОБСЄ висловила подяку Українській державі за прийняте рішення про відправку досвідчених і професійно підготовлених спостерігачів до Вірменії, що, безумовно, сприяє якісній роботі всієї місії.

У цьому контексті співрозмовники також торкнулися теми про необхідність вдосконалення як у Вірменії, так і в Україні нормативно-правової бази у сфері виборчого процесу та його гармонізації до вимог ЄС.

Особливу увагу під час зустрічі співрозмовники приділили головуванню України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі у 2013 році, а також питанню врегулювання «заморожених» конфліктів, у тому числі нагірно-карабаського, згідно з проголошеними президентом і міністром закордонних справ України пріоритетами головування в ОБСЄ.

Серед важливих тем, які обговорювалися під час зустрічі, стали і питання політики та безпеки в регіоні Південного Кавказу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288