Українсько-російське стратегічне партнерство треба розвивати і поглиблювати. Про це заявив, як повідомляє прес-служба парламенту, голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з керівником фракції політичної партії «Ліберально-демократична партія Росії» Державної думи Федеральних Зборів Російської Федерації Володимиром Жириновським.

Рибак, зокрема, зазначив, що подальший розвиток двостороннього співробітництва не суперечить євроінтеграційним прагненням України. За його словами, основний ринок України - в Російській Федерації. Разом з тим, сказав керівник парламенту, Україна повинна вводити європейські стандарти у всіх сферах життєдіяльності країни.

Голова ВР також повідомив, що 125 народних депутатів виявили бажання стати членами українсько-російської групи дружби.

Він також подякував російській стороні за активну участь її представників у міжнародному спостереженні за виборами до Верховної Ради України, зазначивши, що для України дуже важлива всебічна об'єктивна оцінка виборчого процесу.

Рибак підтвердив наміри відвідати Російську Федерацію з офіційним візитом на запрошення голови Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації Сергія Наришкіна.

У свою чергу Жириновський зазначив, що у депутатів Державної думи «теплі почуття до України». «Україна для нас - не просто сусід», - сказав він.

Жириновський висловив думку про важливість подальшої інтенсифікації двосторонніх міжпарламентських контактів, а також розвитку співробітництва у транспортній і туристичній сферах.

Нагадаємо, сьогодні у Жириновського на прес-конференції в Києві кинули капустою.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210