Кабінет Міністрів схвалив Концепцію загальнодержавної програми поводження з відходами на 2013-2020 роки. Відповідне розпорядження №22-р прийнято на засіданні уряду 3 січня 2013 року, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

За офіційними даними, в Україні накопичено близько 36 млрд тонн відходів, або понад 50 тис. тонн на 1 кв. кілометр території, з яких утилізується тільки 30% промислових відходів і 4% побутових.

«Понад 11 млн тонн побутових відходів, накопичення яких у значній мірі залежить від погодних умов, ступеня благоустрою житлових будинків, рівня життя населення тощо, ховають на 6 тис. полігонах загальною площею близько 9 тис. гектарів та частково утилізують на сміттєспалювальних заводах», - йдеться в повідомленні.

Послуги з вивезення побутових відходів надаються 75% населення, що призводить до утворення щорічно несанкціонованих звалищ. «Більшість полігонів перевантажені або не відповідають вимогам екологічної безпеки», зазначили в КМУ.

Метою Загальнодержавної програми поводження з відходами на 2013-2020 роки є здійснення заходів щодо зменшення обсягів утворення відходів, їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізація, видалення, знешкодження і поховання з метою запобігання негативного впливу на навколишнє середовище та здоров'я людини, а також впровадження новітніх технологій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320