Суд першої інстанції засудив до довічного ув'язнення жителя Рокитнянського району Київської області, який підпалив будинок, внаслідок чого загинули люди. Постановою Апеляційного суду Київської області вирок Білоцерківського суду залишено без змін.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, дії засудженого кваліфіковані за ч.2 ст.115 КК України, тобто як умисне вбивство двох осіб, вчинене з особливою жорстокістю, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, і з замахом на вбивство ще трьох чоловік.

Встановлено, що у с.Пугачівка Рокитнянського району місцевий житель підпалив будинок, у якому перебувало п'ятьеро осіб. Як з'ясувалося, палій перебував у конфлікті з чоловіками. Тому, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, умисно з метою помсти вилив бензин на пічне опалення. Це призвело до практично миттєвого загоряння кімнати.

«Намагаючись довести свою справу до кінця, чоловік навмисно ззовні заблокував вхідні двері дерев'яною колодою, яка валялася неподалік. Крім того, він додатково утримував двері руками», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок злочинних дій дві людини загинули, троє отримали опіки різного ступеня тяжкості.

У судовому засіданні вина чоловіка в інкримінованому йому злочині повністю доведена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231