У найближчі дні в Україні очікується потепління. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомив у ході прес-конференції директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда.

«Потепління можна очікувати вже з 30 січня. Воно охопить території усіх західних областей, буде спостерігатися підвищення температури також на півдні та сході України. Температурний режим вночі становитиме 1-6 градусів морозу, вдень близько 0. Низька температура буде спостерігатися тільки на вузькій смузі: території Київської, частково Житомирської, частково Вінницької та частково Черкаської областей. У нічні години очікується до 12 градусів морозу», - сказав він.

У четвер, 31 січня, за словами Кульбіди, на територію України із Західної Європи прийдуть активні атмосферні фронти. Спочатку вони принесуть із собою опади у вигляді мокрого снігу, що переходитиме у дощ, і подальше підвищення температури. У нічні години буде близько 0 градусів, вдень від 1 до 5 градусів тепла. У Криму очікується від 3 до 8 градусів тепла.

Крім того, Кульбіда повідомив, що у західних, північних і центральних областях може підсилитися швидкість вітру до 15-20 м/с.

1-5 лютого, за його словами, на території України спостерігатимуться незначні коливання температури.

«У цілому температурний режим буде на 4-7 градусів вище норми для цього періоду - погода буде досить теплою», - підсумував директор Гідрометцентру України.

Як повідомляв ForUm, Державна служба з надзвичайних ситуацій оголосила на сьогодні, 28 січня, на всій території України штормове попередження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315