Італійська прокуратура почала розслідування стосовно компанії Costa Cruises, яка володіла судном «Коста Конкордіа», що затонув у січні 2012 року.

Правоохоронні органи перевіряють, наскільки роботодавець був відповідальний за дії своїх співробітників, повідомляє Reuters з посиланням на заяву компанії.

Зокрема, пише The Telegraph, прокурори звинувачують Costa Cruises у тому, що вона не наказала капітану Франческо Скеттіно подати сигнал тривоги, коли лайнер налетів на риф і почав тонути. Крім того, слідство вважає, що компанія намагалася применшити масштаби катастрофи, а евакуація проводилася неналежним чином.


 
Зі свого боку, у Costa Cruises виправдовуються тим, що були введені в оману капітаном, який спочатку повідомив, що на судні просто виникли перебої з електрикою, і не згадав про зіткнення з рифом.

 
У компанії є 20 днів на те, щоб надати докази на свій захист. Якщо звинувачення підтвердяться, то компанію очікує «величезний штраф». Вона буде змушена виплатити великі компенсації пасажирам і родичам загиблих внаслідок катастрофи судна, пише «Lenta.ru».

Costa Cruises, центральний офіс якої розташований у Генуї, є дочірньою компанією Carnival Corp, зареєстрованої у США.


 
Нагадаємо, італійське судно Costa Concordia зазнало аварії у ніч на 14 січня ув Тірренському морі поблизу острова Джильо, біля узбережжя Тоскани. На борту судна перебували понад 4,2 тисячі осіб. Жертвами трагедії стали 32 людини, двоє із яких досі вважаються зниклими безвісти.

Прокуратура Гроссето звинувачує капітана Costa Concordia Франческо Скеттіно у злочинній недбалості, ненавмисному вбивстві людей і залишенні судна у небезпеці, а також у нанесенні екологічної шкоди зоні, де затонуло судно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217