Міноборони України створює необхідні передумови для переходу на контрактну армію. Про це, як повідомляє прес-служба відомства, заявив міністр оборони України Павло Лебедєв під час наради з керівним складом органів по роботі з особовим складом Збройних сил України.

Глава оборонного відомства підкреслив, що поставлене ​​керівництвом держави завдання щодо комплектування Збройних сил України на контрактній основі виконуватиметься.

«Для цього створюються всі необхідні передумови, в тому числі шляхом збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, забезпечення їх соціальних гарантій тощо», - зазначив Лебедєв.

Разом з тим міністр оборони звернув увагу на те, що в роботі з контрактниками важлива не тільки матеріальна мотивація.

«Контрактник - це воїн-професіонал, патріот України. Це, як правило, молода людина, яка свідомо зробила вибір на користь служби в армії. Солдат-строковик за рік служби в армії об'єктивно не може стати професіоналом військової справи. Професіонали загартовуються під час служби за контрактом, і це доведений світовою практикою факт», - підкреслив він.

Також, за словами міністра, разом з комплектуванням військових частин Збройних сил України контрактниками зростимуть вимоги до бойової підготовки.

Нагадаємо, раніше Лебедєв заявив про те, що у 2013 році буде припинено призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії виключно за контрактом.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

364