В Україні офіційно немає генно-модифікованої продукції (ГМО). Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила аналітик консалтингової компанії "ААА" Марія Колесник.

За словами аналітика, «фактично ніхто в Україні ніде не може прочитати, що він їв модифікований продукт. Це тому, що у нас офіційно не дозволено завозити будь-які насіння генно-модифікованих продуктів. Тому в Україні ГМО офіційно не вирощуються».

Спеціаліст продовжила, що якщо й виробляються певні гібриди, то вони є гібридами не першого покоління. «Можливо, при розробці таких гібридів і використовувалася генна інженерія, але потім вони були вироблені звичайним способом, і якщо вже вирощуються, то за нашим законодавством не є генно-модифікованими», - зазначила Колесник.

Вона додала, що не варто говорити про надприбутки компаній, які виробляють продукцію з використанням ГМО: «Насіння гібридів коштує дорожче. Якби компанії дбали виключно про надприбутки, вони б не зверталися до великих транснаціональних корпорацій, щоб придбати це насіння».

Як повідомляв ForUm, питання ГМО хвилює 70% українців.

Андрій Боярунець,

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457