Входження Державної служби з надзвичайних ситуацій в структуру Міністерства оборони є позитивним кроком. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

«Цей формат абсолютно логічний, прийнятний і ефективний. Залишаючись самостійним органом виконавчої влади, ми сьогодні маємо можливість без бюрократичних перешкод, організаційних зволікань, як це бувало раніше, користуватися потенціалом збройних сил. А це інженерна та авіаційна техніка, засоби хімзахисту», - зазначив він.

Болотських підкреслив, що входження ДержНС в структуру Міноборони дозволить виконувати завдання щодо захисту населення від надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 24 грудня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ 726/2012 про реорганізацію Міністерства надзвичайних ситуацій та Державної інспекції техногенної безпеки України у Державну службу України з питань надзвичайних ситуацій, як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра оборони України.

Міністр оборони України Павло Лебедєв заявив, що протягом місяця планується завершити входження в структуру оборонного відомства Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252