Міністерство інфраструктури України зобов'язало авіакомпанії перевозити багаж пасажирів безкоштовно. Про це йдеться у правилах повітряних перевезень пасажирів і багажу, затверджених наказом Мінінфраструктури №735 від 30 листопада 2012 року.

Відповідно до правил, пасажир має право на провезення свого багажу без додаткової оплати в кількості однієї сумки вагою до 23 кг або декілька речей загальною вагою до 15 кг і розмірами не більше 158 см.

Дитина до двох років має право перевезти безкоштовно одне місце багажу вагою до 10 кг, розмір якого за сумою трьох вимірів не перевищує 115 см. Для дітей старшого віку діють ті ж правила, що й для дорослих, передає «ЛIГАБiзнесIнформ».

Пасажир має право перевезти безкоштовно понад норму безкоштовного провезення багажу предмети, які він тримає при собі і не поклав до багажу, зокрема, дамську і чоловічу сумки, папку для паперів, пальто або плащ, жакет, парасольку або тростину, друковані видання для читання у польоті, харчування для дитини, що необхідне під час польоту, дитячу дорожню колиску (за наявності дитини віком до одного року), прогулянкову коляску, складену інвалідну коляску та/або милиці. Загальна вага предметів, за винятком інвалідного візка, не повинна перевищувати 5 кг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270