Міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара зустрівся з головами польових місій ОБСЄ, повідомляє прес-служба МЗС.

Глава МЗС підкреслив важливість діяльності польових місій ОБСЄ, спрямованої на попередження і врегулювання конфліктів, сприяння демократичним реформам та утвердженню верховенства права.

«Під час свого головування в ОБСЄ Україна підтримуватиме зусилля з метою підвищення ефективності польових місій ОБСЄ», - підкреслив Кожара.

Він також підкреслив необхідність посилення інституційних можливостей польових місій ОБСЄ вживати своєчасних і ефективних заходів щодо запобігання виникненню конфліктних ситуацій в зонах їх відповідальності, вдосконалення взаємодії з приймаючими державами при реалізації проектів та здійснення діяльності у відповідності з їх потребами та інтересами.

Значну увагу міністр приділив питанню врегулювання тривалих конфліктів на просторі ОБСЄ.

У цьому контексті Кожара підкреслив важливість активізації переговорного процесу у форматі «5+2», спрямованого на пошук шляхів придністровського врегулювання. «У найближчі дні планую відвідати Кишинів і Тирасполь з метою надання поштовху цьому процесу», - додав чинний голова ОБСЄ.

Як раніше повідомляв ForUm, глава українського МЗС Леонід Кожара заявив, що пріоритетом головування України в ОБСЄ буде вирішення «заморожених конфліктів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314