Карантин у київських школах і дитячих садках запроваджувати на сьогоднішній день недоцільно, оскільки після зимових канікул 94% учнів відвідують навчальні заклади.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході розширеного засідання колегії Київської міської державної адміністрації заявила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Оксана Добровольська.

Чиновник повідомила, що у Києві ведеться щоденний контроль відвідуваності шкіл і дитячих садів, і на сьогоднішній день з причини хвороби у школах відсутні 7,4% учнів, у дитсадках – 15%. Тобто епідпоріг захворюваності не перевищений.

Між тим, Добровольська наголосила, що всі дитячі установи готові до сезонного зростання захворювання на грип та ГРВІ. Медичні кабінети відповідно укомплектовані, проводиться обробка установ спецзасобами, додатково провітрюються приміщення і частіше проводиться вологе прибирання.

«Що стосується дитсадків, то у них діток систематично оглядають педіатри, а у ясельних групах проводиться щоденне вимірювання температури тіла малюків», - сказала Добровольська.

«Для профілактики також внесені зміни у дитячий раціон: у меню рекомендували включити цитрусові, до перших страв подавати цибулю і часник, а також закупити препарат «Ревіт», - підсумувала директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166