2012 рік був непростим для України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив в ході засідання Комітету з економічних реформ.

«Минулий рік був дуже непростим. Світова економічна криза не дає відпочити жодній із держав, вона також чинить негативний вплив на економіку нашої держави. На жаль, показники економічного розвитку не такі, як очікувалися, і немає ніякої таємниці у тому, що ми були змушені у дуже економному режимі закінчувати минулий рік. Але ніяких катаклізмів, які протягом усього року прогнозували так звані експерти, ми не допустили. Рік ми закінчили з позитивними результатами», - зазначив прем'єр.

За його словами, роздрібний товарообіг України збільшився на 16%, середній номінал зарплати зріс на 15,4%, рівень депозитів у банках – майже на 60 млрд грн, а юридичних осіб – майже на 19 млрд грн.

У той же час він зазначив, що не всі заплановані зміни були реалізовані у повному обсязі. «Були об'єктивні причини як економічного, так і політичного характеру. Рік був виборчим. Разом з тим можу сказати, що були очевидні організаційні прорахунки: деякі міністерства не змогли реалізувати весь обсяг поставлених завдань, які на них були покладені. Тому абсолютно логічним було рішення Президента здійснити кадрові зміни в уряді», - підкреслив Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201