Контроль за абітурієнтами, що здають зовнішнє незалежне оцінювання, буде посилений. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«Контроль буде посилений. Насамперед, це використання металошукачів і робота мобільних груп», - сказала вона.

Зайцева повідомила, що вже створено робочу групу із залученням представників правоохоронних органів. «Ми будемо вивчати це питання більш детально, можливо запропонуємо щось ще. Але у затвердженому порядку вже прописано право користуватися металошукачами і камерами відеоспостереження», - заявила Зайцева.

Експерт також не виключає, що під час проведення ЗНО можуть бути використані камери, куплені під вибори. «Якщо врахувати, що у нас вибори дуже часто проводяться в навчальних закладах, то там, зрозуміло, залишилися камери відеоспостереження... Тобто, ніщо не завадить створити пункт тестування саме там, але якщо це відповідатиме санітарним нормам.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що зовнішнє незалежне оцінювання скасовувати не планується.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264